Logopedie

Heeft u moeite met praten, of met kauwen en slikken? De logopedisten van Laverhof onderzoeken, behandelen en adviseren bij problemen met spraak, taal, de stem, gehoor en het kauwen en slikken. Deze problemen kunnen zich voordoen na een herseninfarct of bij ziekten, zoals dementie of Parkinson. 

Voor wie?
We richten ons op iedere volwassene, oudere of senior die vragen heeft over communiceren, problemen heeft met slikken of het gehoor. Er kunnen verschillende redenen zijn om contact met ons op te nemen:

  • bij spraakproblemen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een hersenaandoening, spierziekte of hoofd- en halskanker;
  • bij taalstoornissen als gevolg van een beroerte of (traumatisch) hersenletsel;
  • bij communicatieproblemen als gevolg van dementie;
  • bij problemen met slikken. 
  • bij verlamming aan het gezicht door bijvoorbeeld een spieraandoening of hersenletsel;
  • bij spraak-, speeksel-, taal- en slikproblemen bij de ziekte van Parkinson.

Hoe verloopt het behandelingstraject?
Als er een afspraak gemaakt wordt met één van onze logopedisten, onderzoeken ze eerst wat de hulpvraag is. Daarna wordt besproken wat de behandelmogelijkheden zijn en wordt een behandelplan opgesteld. Hierbij wordt rekening gehouden met de verwachtingen, wensen, specifieke omstandigheden en gezondheid van de cliënt.

Logopedie bij Laverhof of aan huis
Naast de behandelingen in de locaties van Laverhof, kan ook in de thuissituatie een beroep gedaan worden op de logopedist van Laverhof. Voor behandeling aan huis is een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. Logopedie is opgenomen in het basispakket van alle zorgverzekeraars en wordt 100% vergoed. U kunt bij uw zorgverzekeraar navragen hoe u verzekerd bent voor logopedie. 

Klik hier voor de folder 'Logopedie'.

Klik hier voor de tarieven.

Contact
Wilt u meer informatie over het werk van onze logopedisten? Dan kunt u contact met hen opnemen via de receptie van Laverhof:
telefoon: 073 - 544 33 00
of mailen naar logopedie@laverhof.nl.

 

Logopedisten van Laverhof

Wilt u weten welke logopedisten er bij Laverhof werkzaam zijn?
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren