Anna Hospice in Wijbosch trots op PREZO-keurmerk!

Gepubliceerd op 29 augustus 2022

Anna Hospice in Wijbosch trots op PREZO-keurmerk!

Onlangs kreeg Anna Hospice in Wijbosch bezoek van drie auditoren van PREZO. Zij keken mee tijdens de zorg, hebben dossiers ingezien en kritische vragen gesteld aan gasten, vrijwilligers en medewerkers. Ter afsluiting van het bezoek werd medegedeeld dat zij zeer positief waren over wat zij hadden gezien en gehoord. Dit heeft ertoe geleid dat Anna Hospice vanaf heden het PREZO-keurmerk Hospicezorg mag dragen.  

Lovende opmerkingen als ‘Laverhof mag trots zijn na al het harde werken. Het hospice bestaat nog maar kort, sinds januari 2019. En twee van de bestaansjaren stonden vooral in het teken van het corona virus. Ondanks het korte bestaan staan jullie dicht bij de gasten. Jullie gaan op een professionele manier en met veel respect om met de gasten. Jullie vormen één deskundig team en laten zien dat jullie zelfsturend zijn. Het hospice heeft een duidelijke eigen plek in de organisatie’, werden door de auditoren meegegeven. 

PREZO kenmerkt zich doordat het de bewoner en cliënt centraal stelt. Alleen als de auditoren een positief beeld hebben van de persoonlijke zorg voor gasten van het hospice, wordt er een keurmerk uitgereikt. Eerder werd het PREZO-keurmerk aan de andere locaties en wijkteams van Laverhof uitgereikt en nu heeft ook Anna Hospice dit ontvangen. 

Fred van der Heijden, directeur zorg: “We zijn ontzettend trots! Het hospice bestaat nog maar kort en de helft van die tijd heerste er corona. Het team van medewerkers en vrijwilligers heeft zich enorm ingezet, wat heeft geleid tot dit mooie resultaat.”  

Vrijwilligers gezocht
Afgelopen zondag was Anna Hospice nog met een kraam aanwezig op de Hartemèrt in Schijndel. Op zoek naar vrijwilligers. Want vrijwilligers leveren een waardevolle bijdrage aan het welzijn en welbevinden van de gasten van Anna Hospice. Een luisterend oor en persoonlijke aandacht betekenen veel voor hen. Het is een zinvolle vrijetijdsbesteding en je krijgt er waardering, voldoening en een glimlach voor terug. 

Wil jij deel uitmaken van dit fijne team van Anna Hospice? Neem dan contact op met Tamara Aerts, verpleegkundige bij Anna Hospice, tel. (073) 544 33 00, e-mail tamara.aerts@laverhof.nl. 

Perspekt
Stichting Perspekt is een kwaliteitsinstituut in de zorg. Perspekt ondersteunt organisaties in de langdurige zorg in het verder ontwikkelen van hun kwaliteitsdenken, op de werkvloer en vanuit de werkvloer. Dit doet Perspekt door middel van het uitvoeren van audits, verlenen van keurmerken, geven van trainingen en ontwikkeling van kwaliteitssystemen. www.perspekt.nu 

PREZO
PREZO PREstaties in de ZOrg is een integraal kwaliteitsmodel voor de zorg. Het is een praktische en methodische manier van werken aan en denken over continue kwaliteitsverbetering met en vanuit het perspectief van de client. PREZO gaat uit van de landelijke eisen voor goede zorg. Middels onafhankelijke toetsing kan het PREZO-keurmerk worden behaald.
www.perspekt.nu/prezo

Foto
Vlnr: met duim omhoog auditoren Perspekt, Tamara Aerts (verpleegkundige), Fred van der Heijden (directeur zorg), Nicole Faber (teammanager), Laura Vriens (beleidsadviseur)

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren