Artikel Brabants Dagblad: De Zusters Franciscanessen maken zich op voor verhuizing naar Fioretti

Gepubliceerd op 05 maart 2024

Artikel Brabants Dagblad: De Zusters Franciscanessen maken zich op voor verhuizing naar Fioretti

De Zusters Franciscanessen maken zich op voor hun nieuwe en laatste verhuizing. Ze gaan terug naar moederdorp Veghel. Daar nemen ze hun intrek in het gloednieuwe appartementengebouw Fioretti. ,,Het ziet er fantastisch uit”, zegt overste Gerda.

Vol tevredenheid ziet zuster Gerda van Gogh hoe het nieuwe gebouw is verrezen. De kleurstelling, het uitzicht, de combinatie met de oude gebouwen in de omgeving, stuk voor stuk is ze er zeer over te spreken. In de maand mei, zo is de verwachting, keren de zusters terug naar de historische plek in het centrum van Veghel waar de congregatie in de 19de eeuw het licht zag. Lees hier verder.

36 appartementen voor zusters en andere belangstellenden
Achter het voormalige klooster van de Zusters Franciscanessen zijn 36 appartementen gerealiseerd voor zusters en andere belangstellenden, waar zorg en aandacht voor elkaar vanzelfsprekend zijn: samen leven, samen zorgen. Dit komt voort uit het gedachtegoed van de Zusters Franciscanessen van Veghel die eveneens in Fioretti wonen.

De opzet van Fioretti is speciaal gericht op zelfstandig wonende bewoners met een zorgindicatie, die zich aangesproken voelen door deze manier van elkaar ondersteunen. Bewoners en mantelzorgers samen zorgen ervoor dat niemand zich eenzaam hoeft te voelen in Fioretti. Er is bovendien dag en nacht een aanspreekpunt in huis voor als het nodig is.

Meer weten over wonen in Fioretti?
Klik hier

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren