Cliënten revalidatie Laverhof dik tevreden

Gepubliceerd op 13 maart 2023

Cliënten revalidatie Laverhof dik tevreden

Om de kwaliteit van de geriatrische revalidatiezorg te toetsen, peilen we structureel de mening van de cliënten. De uitslag van het onderzoek 2022 toont aan dat zij zeer tevreden zijn; cliënten van Laverhof waarderen de revalidatiezorg gemiddeld met een 9! 

Kim van der Doelen, teammanager revalidatie: “Na het ontslag van de cliënt volgt een tevredenheidsmeting. Over 2022 scoort onze zorg gemiddeld een 9. We hebben hier hard voor gewerkt en hebben met elkaar mooie stappen gezet in het ontwikkeltraject van de geriatrische revalidatiezorg. Met alle veranderingen die spelen binnen de revalidatie lukt het ons om de cliënttevredenheid hoog te houden. Ik heb alle reden om enorm trots te zijn!”

Uit het onderzoek komt naar voren dat de cliënten op de vraag ‘Zou u Laverhof bij uw vrienden en familie aanbevelen’ Laverhof gemiddeld een 9 geven (schaal 1 op 10) en de revalidatie afdeling een 9.25. Er werden opmerkingen gemaakt als: ‘vriendelijk en begripvol’, ‘er werd echt naar je geluisterd’ en ‘de zorg heb ik altijd uitstekend gevonden’. “Al met al een prachtig resultaat waar we blij mee zijn”, vertelt Kim.

“Het dagelijks leven op de revalidatie afdeling vindt plaats in een therapeutisch klimaat”, aldus Sandra van Aken, Specialist Ouderengeneeskunde op de revalidatie. “Dat wil zeggen dat alles in het teken staat van revalideren en leren. Hierin wordt zoveel mogelijk de gelegenheid geboden om te werken aan herstel. Cliënten krijgen therapie en worden daarnaast gestimuleerd om zelf te oefenen in de dagelijkse praktijk, zodat zij zo snel mogelijk weer zelfstandig kunnen functioneren en de stap naar weer zelfstandig thuis wonen wordt verkleind.” 

“De cliënt en medewerkers ervaren dat ze gezamenlijk werken aan het herstel van de client, dit geeft veel energie. Natuurlijk zijn er nog aandachtspunten en blijven we de revalidatiezorg afstemmen op de behoeften van de cliënt”, aldus Kim.

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren