Diane van den Brand is een Lefgozer

Gepubliceerd op 22 december 2022

Diane van den Brand is een Lefgozer

“Ik kan de levens van ouderen een beetje mooier maken”

Ben jij een lefgozer? Diane van den Brand uit Schijndel wel! Zij liet zich via het project Lefgozer omscholen tot verzorgende IG niveau 3. Vanaf haar eerste dag bij Laverhof combineert ze werken en leren. Dankzij de verkorte opleiding heeft ze in 1,5 jaar haar diploma op zak. Maar wat Diane het allerfijnste vindt? Dat ze de levens van ouderen een beetje mooier kan maken. 

De zorg? Niks voor mij! Net als veel andere mensen dacht Diane dat de zorg zwaar, onderbetaald en heftig werk was. Ze werkte 20 jaar als reisagent, maar verloor tijdens de coronapandemie haar baan. Het UWV attendeerde haar op het Lefgozertraject. “Dat verraste me een beetje”, vertelt Diane openhartig. “Ik had nog nooit in de zorg gewerkt en ook nog nooit nagedacht om die richting in te slaan. Maar toen ik mijn baan verloor, ging ik mezelf vragen stellen. Wat wil ik eigenlijk doen in de komende 20 jaar? Wat vind ik écht leuk? En wat maakt mijn werk de moeite waard? Het antwoord was glashelder: ik wilde werk waarin ik betekenisvol was voor andere mensen. De zorg bleek voor mij het perfecte antwoord.” 

Werken en leren
Diane is nog steeds blij dat het UWV haar attendeerde op Lefgozer. “Allereerst omdat ik geen idee had wat ik in de zorg zou kunnen doen. Maar ook omdat Lefgozer me de kans geeft om binnen de helft van de tijd opgeleid te worden tot verzorgende IG. Voor mij was ook belangrijk dat ik werken en leren kon combineren. Bij Lefgozer wordt echt gekeken hoe je zij-instromers kunt werven en behouden. Onderdeel daarvan is dat je op een vaste afdeling werkt. Ik kreeg meteen een tijdelijk contract dat  - als ik over vier maanden mijn diploma op zak heb - wordt omgezet in een vast contract. Die baanzekerheid is heel fijn.” 

Meeloopdag
Toch zei Diane niet meteen ja tegen het Lefgozertraject. Wat ze zo goed vindt aan het project: er wordt eerst gekeken of je geschikt bent voor de zorg en of je het pittige traject aankunt. “Je moet een mbo-opleiding niveau 3 afgerond hebben. Daarnaast krijg je een assessment en natuurlijk een gesprek met je werkgever. De meeloopdag gaf voor mij de doorslag. Daar kreeg ik een goed beeld van de zorg en ontdekte ik dat de zorg absoluut bij me past.”

Pittig maar de moeite waard
“Pittig, maar absoluut de moeite waard.” Zo vat Diane het Lefgozertraject samen. “Je bent ongeveer 40 uur per uur per week bezig, waarvan 20 uur wisselende diensten bij Laverhof, 8 uur naar school en de rest besteed je aan huiswerk. Dat was voor mij én mijn gezin best wennen. Maar ik vind mijn werk en de opleiding geweldig. Elke dag voeg ik iets toe aan de levens van mensen. De waardering die je krijgt is zóo mooi. Ik vind oprecht dat ik heel bijzonder werk heb. Dus de zorg? Ja, dat is echt iets voor mij! Wat ik vooral hoop is dat andere mensen ook het lef hebben om de zorg in te gaan!”

Wil jij ook een Lefgozer worden? Kijk dan op www.lefgozer.nu voor meer informatie. 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren