Feestelijk jubileum Anna Hospice in Wijbosch

Gepubliceerd op 15 januari 2024

Feestelijk jubileum Anna Hospice in Wijbosch

Op 7 januari jl. bestond Anna Hospice 5 jaar. Dat was reden voor een klein feestje. Er was die dag een gezellig samenzijn met medewerkers en vrijwilligers en met de gasten voor wie het mogelijk was en hun familie. Will Jonkers, de Schijndelse troubadour, trad op met zijn gitaar en liedjes.

Op vrijdag 12 januari was het jubileumsymposium. In een volle kapel spraken medewerkers en een vrijwilliger zorgprofessionals van verschillende disciplines en organisaties toe over hun ervaringen de afgelopen 5 jaar, opgeluisterd door een prachtig gedicht. Er was een moment van stilte voor de 222 gasten die in deze afgelopen tijd in het hospice verbleven. Ron van Kaathoven vertelde als zoon van een van de gasten over het verschil dat Anna Hospice en haar medewerkers en vrijwilligers hebben gemaakt tijdens de laatste fase van het leven van zijn moeder. Dit maakte diepe indruk.

 Aansluitend was het woord aan Carlo Leget, hoogleraar zorgethiek. Hij ontwikkelde samen met de Deense psycholoog Mai-Britt Guldin een nieuwe benadering van verlies en rouw, die erop gericht is het leven bewuster te leven en kracht te vinden om met onze situatie om te gaan. Hij ging tijdens de lezing in op deze nieuwe benadering van verlies en rouw. Na de lunch waren er diverse inspirerende workshops en vervolgens een gezamenlijke afsluiting.

Koen Reijnen, teammanager van Anna Hospice: “Het was een zeer inspirerende en waardevolle dag. Gezien de opkomst en het enthousiasme van de bezoekers blijkt hoe waardevol een hospice en palliatieve zorg is. Trots op Anna Hospice en trots op de medewerkers en vrijwilligers die Anna Hospice maken tot wat het nu is. We hopen ook de komende tijd voor veel mensen van betekenis te kunnen zijn.”

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren