Gespecialiseerde zorg bij dagbesteding Laverhof

Gepubliceerd op 01 november 2022

Gespecialiseerde zorg bij dagbesteding Laverhof

De activiteiten die in het Mgr. Bekkershuis in Schijndel worden georganiseerd voor thuiswonende ouderen die ondersteuning nodig hebben, zijn geen doorsnee dagactiviteiten. “Onze deskundigheid op het gebied van gespecialiseerde zorg, dementie, de korte lijntjes met diverse therapeuten en de centrale ligging: daarin blinken we echt uit”, vertellen Ans van Helvoort en Hannie Gloudemans, medewerkers bij de dagbesteding. 

Het Mgr. Bekkershuis is onderdeel van Laverhof, dat ondersteuning biedt aan ouderen, vanuit een warm hart en met kennis en expertise. “Deze missie is binnen de dagbesteding van het Mgr. Bekkershuis ook duidelijk merkbaar. De deelnemers zijn mensen die thuis wonen en door een aandoening als dementie ondersteuning nodig hebben. Partners en kinderen bieden vaak mantelzorg. Door deelname aan de dagbesteding kunnen wij met onze kennis en expertise aanvullend zijn op deze mantelzorg. En de mantelzorgers op deze manier ontlasten”, legt Ans uit. “We ontvangen mensen in kleine groepen. We beginnen altijd met een kopje koffie of thee en het doornemen van de dag en de actualiteiten. Hiermee stimuleren we de sociale contacten. We krijgen bijvoorbeeld ook eenzame mensen over de vloer, die we hierbij ondersteunen.” Hannie: “Vervolgens kijken we waar iedereen zin in heeft. Een spelletje doen, lekker naar buiten of zoals deze week: herfststukjes maken. We gaan vaak wandelen, vanuit het Mgr. Bekkershuis ben je zo in het centrum en we hebben een duofiets. We laten de activiteiten aansluiten bij de interesses van de cliënten.” 

Een andere geliefde activiteit is gezamenlijk koken of bakken. “Tussen de middag eten we altijd een warme maaltijd en veel cliënten vinden het leuk om mee te helpen”, vertelt Ans. “Naast de verschillende activiteiten van de dagbesteding zijn er in het Mgr. Bekkershuis ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten, waarmee we snel kunnen schakelen voor specialistische hulp. Zij zitten in hetzelfde gebouw, dus de lijntjes zijn kort.” 

Heeft u interesse in de dagbesteding bij het Mgr. Bekkershuis? U bent van harte welkom om eens langs te komen voor een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cliëntservicebureau, tel. 073 544 33 33.

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren