Gratis cursus zorg en ondersteuning voor iedereen die helpt bij de zorg van anderen

Gepubliceerd op 17 juli 2023

Netwerk Iedereenzorgt, waar ook Laverhof deel van uitmaakt, organiseert gratis cursussen zorg en ondersteuning voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die helpt bij de zorg voor anderen. 

Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL)
ADL staat voor Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen. Dat zijn activiteiten zoals aankleden, bed verschonen met zorgvrager erin, verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator, steunkousen aan- en uittrekken en ondersteunen bij (gebits)verzorging. Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd eenvoudig om hierbij te helpen. Zeker niet als daarbij ook op de eigen (fysieke) belasting gelet moet worden. Een goede ADL-training kan daarbij behulpzaam zijn door het leren van nieuwe kennis en vaardigheden.

Praktijkgerichte cursus
De cursus duurt vier uur of twee keer drie uur en is praktijkgericht. Er wordt veel geoefend  met verschillende ADL-handelingen. Daarnaast maken deelnemers kennis met andere mantelzorgers, vrijwilligers en anderen die helpen bij de persoonlijke verzorging van mensen. Er is voldoende gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. Na afloop van de cursus ontvangen zij een bewijs van deelname voor eigen gebruik. 

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de cursus, kijk dan op www.iedereenzorgt.nl en download de folder. Hierop leest u waar de cursussen worden gegeven en hoe u zich kunt aanmelden. 

Netwerk Iedereenzorgt
Het netwerk Iedereenzorgt bestaat uit 13 VVT (Verpleging, Verzorging & Thuiszorg) organisaties in de regio Noordoost-Brabant die intensief met elkaar samenwerken aan de uitdagingen van de ouderenzorg. Het netwerk biedt net als vorig jaar in de zomermaanden juli, augustus en september een cursussen zorg en ondersteuning (ADL) aan voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen die te maken heeft met naasten, vrienden, bekenden of anderen die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke zorg. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. 

Goede (ouderen)zorg bestaat niet zonder de onmisbare inzet van familie, naasten, mantelzorgers en vrijwilligers. Het netwerk waardeert deze inzet bijzonder en organiseert daarom dit cursusaanbod. 

Klik hier voor de folder. 

 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren