Regionaal Coördinatiepunt kortdurende zorg Noordoost Brabant operationeel

Gepubliceerd op 18 september 2023

Regionaal Coördinatiepunt kortdurende zorg Noordoost Brabant operationeel

Sinds 1 september is er voor verwijzers in de regio Noordoost Brabant één Regionaal Coördinatiepunt (RCP) waar zij patiënten kunnen aanmelden die  kortdurende nodig hebben. Ze hoeven niet meer zelf contact op te nemen met de klantenservice van elke aangesloten VVT organisatie (te weten BrabantZorg, Sint Jozefoord, Laverhof, van Neynsel, Vivent en Zorggroep Elde Maasduinen). 

Het Regionaal Coördinatiepunt bemiddelt patiënten die kortdurende zorg nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze na een ziekenhuisopname nog niet direct naar huis kunnen en eerst tijdelijk elders moeten verblijven, eerst nog moeten revalideren of omdat ze niet meer veilig thuis kunnen wonen.

Het Regionaal Coördinatiepunt is zeven dagen in de week 24 uur per dag bereikbaar. Alle kortdurende zorgproducten zoals: GRZ, crisis, ELV hoog complex, laag complex en palliatief worden sinds 1 september gezamenlijk georganiseerd en gecoördineerd. Dit om cliënten snel en efficiënt de meest passende zorg aan te kunnen bieden. 

Dankzij deze mooie samenwerking hoeven verwijzers niet meer zelf contact op te nemen met de afdeling zorgbemiddeling en cliënt advies van de aangesloten VVT organisaties. Eén digitale aanvraag of een belletje naar het Regionale Coördinatiepunt is vaak al genoeg voor de medewerkers van het RCP om op zoek te gaan naar een geschikt en beschikbaar bed bij één van de VVT-organisaties.  

Met name voor huisartsen en medewerkers van het transferbureau in het ziekenhuis levert dit veel tijdswinst op. Waar ze voorheen tal van telefoontjes naar de klantenservice van elke afzonderlijke organisatie moesten plegen om een patiënt aan een goede plek te helpen, hoeven ze nog maar één handeling te doen. Het RCP heeft een compleet beeld van de geschikte en beschikbare bedden. Ook medewerkers van de spoedeisende hulp in ziekenhuizen en huisartsenposten zullen hier in de toekomst profijt van hebben. 

Meer informatie
Meer informatie over het Regionaal Coördinatiepunt is te vinden op www.iedereenzorgt.nl/rcp

Iedereenzorgt
Het Regionaal Coördinatiepunt (RCP) is een mooi resultaat van het regioprogramma ‘Iedereen zorgt’ van het samenwerkingsverband VVT-Noordoost Brabant. Elf VVT-organisaties uit Noordoost Brabant deel, te weten BrabantZorg, Laverhof, Annenborch, Pantein, Santé Partners, Sint Anna Boxmeer, Sint Jozefoord, Van Neynsel, Vivent, Vughterstede, Zorggroep Elde Maasduinen en Zorgstichting ’t Heem hebben samen deze regiovisie opgesteld. 

Dit omdat we allemaal weten dat de uitdagingen in de ouderenzorg enorm zijn, als gevolg van de stijgende zorgvraag door vergrijzing en een groeiend tekort aan personeel en middelen. Met de regiovisie schetsen de organisaties een toekomstbeeld waarin ‘Iedereen zorgt’. De regiovisie is opgedeeld in zes thema’s: vitale burgers en cliënten, aantrekkelijk werken, samen anders organiseren, digitalisering & data en duurzaamheid.

Meer weten? Kijk op www.iedereenzorgt.nl.

 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren