Wijkverpleging bij Laverhof: ‘Samen leven, samen zorgen’

Gepubliceerd op 22 december 2022

Wijkverpleging bij Laverhof: ‘Samen leven, samen zorgen’

Langer zelfstandig thuis blijven wonen of juist eerder naar huis vanuit het ziekenhuis of een revalidatieafdeling: dat is waar de wijkverpleegkundigen van Laverhof bij ondersteunen. Ze geven aan huis passende zorg, waarbij vooral oog is voor de mens en zijn welzijn.

De mens en zijn mogelijkheden staan centraal bij de wijkverpleegkundige hulp van Laverhof. Wijkverpleegkundige Lobke van der Zanden: “We gaan altijd uit van de hulpvraag van een cliënt en stellen centraal wat iemand nog kan. Ons doel is dat mensen met deskundige zorg zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Samen bespreken we wat we voor iemand kunnen betekenen. Juist dat maakt ons werk zo boeiend en mooi. We zijn er voor iedereen die thuis verpleegkundige zorg nodig heeft. Dus óók voor jongere mensen die bijvoorbeeld eerder ontslagen kunnen worden uit het ziekenhuis, omdat wij thuis de wondzorg overnemen. Ook ondersteunen we aan huis mensen van alle leeftijden met een beperking of chronische ziekte.”

Spin in het web
Het is nergens zo fijn als thuis. Dat beseffen de wijkverpleegkundigen van Laverhof heel goed. “We helpen mensen om veilig en verantwoord thuis te blijven wonen, óók voordat er zorg nodig is,” legt wijkverpleegkundige Bianca van Osch uit. “Zo kunnen we preventief op huisbezoek gaan bij mensen met een chronische of progressieve ziekte. We kijken dan samen hoe het gaat en of er zaken in huis aangepast moeten worden. Op die manier houden we een vinger aan de pols en kunnen we tijdig hulp opstarten als dat nodig is.” Lobke vult aan: “Veel cliënten vinden het fijn dat Laverhof alle zorg kan bieden. Van persoonlijke en verpleegkundige zorg tot onder meer fysiotherapie en ergotherapie. We hebben binnen Laverhof korte lijnen en werken goed samen. Als wijkverpleegkundige zijn we ‘de spin in het web’. Daardoor kunnen we goed inspelen op de zorgbehoefte van een cliënt.”

Samenspel
Wat de juiste zorg aan huis is, is voor iedereen anders. Daarom is de ondersteuning thuis altijd een samenspel tussen de cliënt, zijn naasten, de arts(en) en de wijkverpleegkundige. Lobke: “We werken echt vanuit de overtuiging dat we samen zorgen voor de beste ondersteuning. Daarom kijken we nadrukkelijk naar wat iemand zelf kan en wat de mogelijkheden van mantelzorgers zijn. We starten altijd met de vraag wat iemand kwaliteit van leven geeft.” Bianca vult aan: “In ons werk ligt de focus op het welzijn in plaats van op de ziekte van een cliënt.” Voor alle duidelijkheid: dat is veel meer dan helpen bij douchen en aankleden. We verlenen ook verpleegtechnische zorg, zoals wond- en stomazorg en sondevoeding. Ook ondersteunen we, in samenwerking met huisartsen, mensen in hun laatste levensfase. Voor veel mensen is het een geruststelling om te weten dat Laverhof ruimte en tijd heeft voor al deze vormen van verpleegkundige thuiszorg.”

Wilt u meer weten over de zorg aan huis van Laverhof? Kijk dan op www.laverhof.nl/zorg-thuis

 Lobke van der Zanden, wijkverpleegkundige in Heeswijk-Dinther e.o.

 Bianca van Osch, wijkverpleegkundige Schijndel

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren