Zorgrobot Tessa helpt cliënten om weer zelfstandiger te worden

Gepubliceerd op 30 oktober 2023

Zorgrobot Tessa helpt cliënten om weer zelfstandiger te worden
Afgelopen week hebben alle thuiszorgteams van Laverhof kennisgemaakt met zorgrobot Tessa. Zorgrobot Tessa is een robot met het uiterlijk van een bloempot en zij kan onze cliënten helpen in het dagelijks leven.

Hoe doet Tessa dat? Tessa kan op vooraf ingestelde tijden een boodschap uitspreken en iemand er zo aan herinneren om een activiteit te doen. Zo kan ze goed helpen door de cliënt eraan te herinneren de medicatie in te nemen of door alvast aan te geven dat de thuiszorg komt. Ook kan familie voordat ze op de koffie komt, een berichtje naar Tessa sturen die dat vervolgens aan de cliënt laat weten. Met deze nieuwe zorgtechnologie helpen wij cliënten om weer wat zelfstandiger te worden, wat voor iedereen fijn is!

Na de kennismaking gingen de thuiszorgteams met de leverancier in gesprek om de inzet van Tessa bij cliënten zo goed mogelijk te laten verlopen. In de komende tijd wordt iedereen geschoold in alles wat Tessa kan en waar zij goed bij kan ondersteunen. Hierna kan Tessa grootschalig worden ingezet.

Bent u benieuwd naar Tessa?
Neem dan vooral contact op met uw wijkverpleegkundige. Zij kan u verder helpen met al uw vragen.

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren