Appartementen en studio’s in Retraitehuis te huur, Laverhof breidt thuiszorg Uden uit

Gepubliceerd op 11 april 2024

Appartementen en studio’s in Retraitehuis te huur, Laverhof breidt thuiszorg Uden uit

Het Retraitehuis in Uden is uitgebreid met tien appartementen en zes studio’s, die onder de sociale huurgrens vallen. Bovendien gaat Laverhof de thuiszorg uitbreiden tot Uden Zuid, de wijk rondom het deels monumentale pand.

Appartementen
Onlangs kwamen er onder de naam Amarel tien appartementen op de begane grond en zes studio’s op de derde verdieping beschikbaar, waarvan een deel inmiddels al verhuurd is. De appartementen hebben een eigen keuken, woonkamer, slaapkamer en badruimte. De studio’s bestaan naast een badkamer uit een grote ruimte met een keukenblok. Ze zijn allemaal anders, maar hebben gemeen dat de prijzen onder de sociale huurgrens vallen. Huursubsidie is dus mogelijk. Je woont in Amarel beschermd, maar toch zelfstandig.

Om er te mogen huren, moet je een zorgindicatie hebben, waarbij het overigens wel verplicht is de zorg bij Laverhof in te kopen. “Maar die zorg hoeft niet zwaar te zijn”, weet wijkverpleegkundige Carla Wouters. Want het idee is ook dat er in Amarel een leefgemeenschap ontstaat, een groep mensen die elkaar helpt. Dat kan heel eenvoudig zijn. Samen een spelletje doen, even de post ophalen of een vuilniszak buiten zetten. Gezamenlijk een wandelingetje maken kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld in de prachtige kloostertuin achter Het Retraitehuis.

Thuiszorg Uden breidt uit
Onder de noemer ‘Ondersteuning Thuis’ is Laverhof al actief in verschillende dorpen in de regio. Ook de complexen De Gaarden en het Kloosterpark naast Het Retraitehuis worden voorzien van deze vorm van zorg. “We willen nu gedoseerd uitbreiden. Daarom beginnen we in Uden-Zuid, de wijken ruim rondom Het Retraitehuis”, legt Carla uit. “Er is een groeiende behoefte aan thuiszorg. Mensen willen langer thuis blijven wonen, dat betekent dat de zorg daar geleverd moet worden.”

Compleet pakket aan zorg
Dat kan gaan van beperkte zorg, zoals hulp bij de persoonlijke verzorging of het leren aantrekken van steunkousen. Maar ook zwaardere zorg kan aan huis geleverd worden. Het pakket is compleet: zo kunnen desgewenst ook een casemanager, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist en andere specialisten aan huis komen. “Voordeel als je alles van Laverhof neemt, is dat de medewerkers weten wat er rond je speelt. Maar het hoeft niet. Als je bijvoorbeeld al lang een vertrouwde fysiotherapeut hebt, mag je die gewoon houden”, weet Yolanda Verstegen, teammanager van Ondersteuning Thuis.

Een reden om voor Laverhof te kiezen zou in de ogen van Carla kunnen zijn dat er kleine teams zijn, met korte lijntjes. “Zo kunnen we snel schakelen en op veranderende behoeftes inspelen.” In een team zitten bovendien veel disciplines en als het minder standaard wordt, is een andere discipline er zo bijgehaald.

Laverhof werkt daarnaast steeds meer met domotica, technologie die de zorg makkelijker maakt. Zo heb je de Medido, een medicijndispenser waarbij er een belletje gaat als de cliënt zijn medicijnen moet innemen. Ook maakt Laverhof gebruik van een communicatierobot en van Compaan, waarmee cliënten kunnen beeldbellen met de medewerkers van Laverhof of met hun familie. “Het maakt de mensen dus onafhankelijker. Ze zijn niet meer zo aan huis gebonden”, stelt Yolanda.

Aanmelden voor de thuiszorg gebeurt vaak via een andere zorgverlener, maar is ook mogelijk door zelf contact op te nemen met 0413 - 29 81 80. Tussen 07.00 en 17.00 uur krijgt u dan een wijkverpleegkundige aan de lijn. 

Mailen kan ook: wijkverpleegkundigen.uden@laverhof.nl

Wie interesse heeft in wonen in Amarel, kan contact opnemen met verhuurmakelaar Josée van Boxmeer: telefoon 0413 - 33 75 00, e-mail josee.vanboxmeer@laverhof.nl.

Foto:
vlnr wijkverpleegkundige Carla Wouters en Yolanda Verstegen, teammanager Ondersteuning Thuis

 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren