Laverhof gaat leefcirkels inzetten; meer vrijheid voor mensen met dementie

Gepubliceerd op 25 september 2023

De afgelopen maanden is Laverhof druk bezig geweest met de voorbereidingen van leefcirkels op locatie St. Barbara. Door de inzet van leefcirkels kunnen mensen met dementie die op een gesloten afdeling wonen meer vrijheid krijgen. 

Wat zijn leefcirkels?
Een ‘leefcirkel’ kan worden gezien als een zone in een gebouw (of daarbuiten) waar iemand zich naar alle vrijheid kan bewegen. Een bewoner draagt een polsbandje met een tag bij zich, die zijn of haar bewegingsruimte ‘op maat’ inregelt. Sommige deuren gaan voor de bewoner open, andere deuren blijven dicht. Zo behouden zij hun eigen regie en ervaren vrijheid. Bewoners met dementie voelen zich gelijkwaardig aan medebewoners, bezoekers en medewerkers die in en uit lopen.

Oogje in het zeil
Laverhof gelooft in de eigen regie en zelfredzaamheid van de bewoners, als onderdeel van de gemeenschap waarin zij (altijd) gewoond hebben. Het is daarom fijn voor mensen met dementie om vanuit onze zorglocatie weer ‘gewoon’ het dorp in te kunnen lopen of ergens boodschappen te doen. Wij vragen de gemeenschap om een oogje in het zeil te houden. Daar zijn wij en de bewoners erg mee geholpen. Samen leven, is ook samen zorgen

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren