Laverhof zoekt leden voor cliëntenraad wijkverpleging, thuiszorg en revalidatie

Gepubliceerd op 10 oktober 2022

Laverhof zoekt leden voor cliëntenraad wijkverpleging, thuiszorg en revalidatie

‘De mening van cliënten doet er écht toe bij Laverhof’

Steeds meer ouderen blijven, met zorg en ondersteuning, zo lang mogelijk thuis wonen. Maar hoe kan Laverhof het beste inspelen op de zorgwensen van ouderen? Als lid van de cliëntenraad wijkverpleging, thuiszorg en revalidatie bij Laverhof kun en mag je daarover meepraten. Sterker nog: de mening van cliënten doet er écht toe bij Laverhof.

Belangenbehartiging 
Daarover zijn directeur zorg Fred van der Heijden en voorzitter van de cliëntenraad Til van den Berg het roerend eens. Dat typeert ook meteen hoe Laverhof en de cliëntenraad samen optrekken. Fred: “We weten allemaal dat de zorg onder druk staat en dat ouderen langer zelfstandig blijven wonen evt. met zorg of begeleiding aan huis. Wij willen deze mensen daar goed bij ondersteunen. Daarvoor moeten we weten wat deze zorgvragers zelf willen en vinden. De cliëntenraad vertegenwoordigt de gezamenlijke belangen en kijkt naar het gezamenlijke perspectief van cliënten. De raad denkt daar in een vroeg stadium actief en constructief over mee en beslist ook mee over ons beleid. De raad houdt mij op een positieve manier scherp. Dat vind ik heel waardevol.”

Weten wat er leeft
“Om cliënten goed te vertegenwoordigen, moet je weten wat er leeft. We zijn de gezamenlijke stem van cliënten, ook van de mensen die dat zelf niet meer of minder goed kunnen”, vertelt Til. “We verdiepen ons ook in ontwikkelingen in de zorg bij Laverhof en zijn onder meer betrokken bij sollicitatieprocedures van teammanagers. Het geeft me energie dat ik me mag inzetten voor de belangen van cliënten én dat we als raad ook tot resultaten komen. Minder mensen, minder geld en meer vraag naar zorg…, dit zijn in heel Nederland en dus ook bij Laverhof, uitdagende vraagstukken waarbij het belang van cliënten goed in het oog gehouden moet worden. Ik vind dit vrijwilligerswerk boeiend en erg waardevol.”

Gezond verstand
Medezeggenschap klinkt mensen misschien moeilijk en ingewikkeld in de oren. Fred en Til benadrukken dat het vooral een kwestie van gezond verstand is. Til: “Iedereen is welkom. Je hoeft niet direct cliënt of familie van een cliënt te zijn. Ook ervaring in de zorg is niet vereist. Wel verwachten we dat iemand een brede blik heeft en verder kijkt dan individuele zorgvragen. Je vertegenwoordigt immers een groep cliënten. Maar het voornaamste is dat iemand bereid is om constructief samen te werken en mee te denken.” 

Proefdraaien
Til ruimt tot slot graag een vooroordeel uit de weg. “De papierwinkel en vergadertijd vallen echt enorm mee. In de cliëntenraad verdelen we de taken en kan iedereen vanuit zijn eigen ervaring en achtergrond wat toevoegen. We hebben een aantal keer per jaar gezamenlijk overleg en natuurlijk ook overleg met Fred. In totaal kost het werk voor de cliëntenraad gemiddeld 8 uur per maand.” En voor mensen die interesse hebben maar nog twijfelen heeft Til een mooi aanbod: “Kom gewoon een keer meedraaien en sfeer proeven of kom koffiedrinken met de huidige leden om meer informatie in te winnen!”

Meer weten over de vacature voor deze cliëntenraad of over deelname aan de overige cliëntenraden?  Mail dan naar ccrlaverhof@laverhof.nl.

 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren