Regionaal Coördinatiepunt (RCP): sneller de juiste plaats voor de patiënt

Gepubliceerd op 14 augustus 2023

Op 1 september 2023 start het Regionaal Coördinatiepunt (RCP). Dit RCP is 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar voor aanmeldingen voor kortdurende zorg. Zes zorgorganisaties bieden zo samen één loket voor ziekenhuizen en huisartsen. De medewerkers adviseren de verwijzers over welk type bed bij welke organisatie het best passend én beschikbaar is. Er kan op deze manier sneller geplaatst worden. 

Samenwerking
Het RCP is een samenwerking van zorgorganisaties BrabantZorg, Sint Jozefoord, Laverhof, Van Neynsel, Vivent en Zorggroep Elde Maasduinen. Het is bedoeld voor kortdurende zorg (geriatrische revalidatie, Eerstelijns Verblijf en Crisis) van de zes organisaties. 

Voordelen
Verwijzers hebben één aanspreekpunt voor hun aanmelding. Het RCP heeft inzicht in alle beschikbare bedden. De triage vindt bovendien centraal plaats in het RCP. Daardoor is er een goed overzicht in de mogelijkheden en kan de patiënt snel op de juiste plek geplaatst worden.  

Meer informatie
www.iedereenzorgt.nl/rcp, tel. 085 - 401 54 45, beide toegankelijk vanaf 1 september.

Iedereen Zorgt
Het RCP is één van de initiatieven die voortkomt uit Iedereen zorgt. Een samenwerking tussen alle zorgorganisaties in de ouderenzorg in de regio Noord-Oost Brabant. Zij werken samen aan toekomstbestendige ouderenzorg. Aanleiding hiervoor zijn de uitdagingen in de ouderenzorg door de stijgende zorgvraag door vergrijzing en een groeiend tekort aan personeel en middelen. 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren