Scabiës geconstateerd bij bewoner Mgr. Bekkershuis

Gepubliceerd op 19 april 2024

Op het Mgr. Bekkershuis is een bewoner besmet met scabiës (schurft). Deze bewoner maakt het goed en krijgt de juiste verzorging en behandeling om hiervan te herstellen. Omdat het om een zeer besmettelijke variant van scabiës gaat volgen we de maatregelen op die volgens de GGD zijn opgesteld. De komende week doen we onderzoek bij medewerkers die direct in contact zijn geweest met de besmette bewoner en daarna bij familie en anderen die de locatie bezocht hebben. Een preventieve behandeling tegen schurft kan hierop volgen. Op dit moment hebben we geen signalen gekregen dat medewerkers of andere bewoners ook besmet zijn geraakt.

Laverhof zorgt voor de juiste behandeling van de besmette bewoner en voor hygiënische maatregelen op de locatie. Alle bewoners van het Mgr. Bekkershuis worden uit voorzorg regelmatig gecontroleerd op klachten. Medewerkers die enig risico hebben gelopen om besmet te raken worden preventief behandeld. Ook wordt contactonderzoek uitgevoerd bij mensen buiten het Mgr. Bekkershuis die mogelijk besmet zijn.

Laverhof heeft een team opgezet om deze uitbraak te onderzoeken en om maatregelen te treffen om verdere besmetting te voorkomen. De GGD is hierbij betrokken en er is een plan van aanpak opgesteld voor de behandeling en hygiënemaatregelen. Deskundigen op het gebied van infectiepreventie van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn hierbij betrokken.PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren