Zorgcursus voor mantelzorgers

Gepubliceerd op 11 april 2023

Zorgcursus voor mantelzorgers

Helpt u iemand uit uw familie of omgeving die ondersteuning nodig heeft in de persoonlijke verzorging? Of wilt u dat gaan doen? Dan is de gratis cursus ADL iets voor u!

ADL staat voor Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen. We bedoelen hiermee activiteiten zoals aankleden, verplaatsen, ondersteunen bij (gebits)verzorging, enz. Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd eenvoudig om iemand hierbij te helpen. Zeker niet als u ook nog op uw eigen (fysieke) belasting wilt of moet letten. Daarom is goede ADL-training wel zo handig en verstandig. Onder de deskundige leiding van een ervaren trainer oefent u met verschillende handelingen. Daarnaast maakt u kennis met andere mantelzorgers en is er voldoende gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen.

Voor wie is de cursus bedoeld?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met zorgvragers/naasten die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke zorg. Er is geen speciale vooropleiding nodig voor deze cursus. Na afloop van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname.

Wat leert u in de cursus?
In deze cursus leert u hoe u anderen kunt helpen bij hun persoonlijke verzorging. Aan bod komen:

  • Wassen en aankleden
  • Mondzorg
  • Bed verschonen met zorgvrager erin
  • Verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator
  • Steunkousen aan- en uittrekken
  • Toiletgang
  • Verplaatsen met rollator

Cursusdata en inschrijving
U kunt zich voor een van de volgende cursusgroepen aanmelden:

Groep 1: dinsdag 11 en dinsdag 25 april 2023 van 9.30 uur tot 13.00 uur

Groep 2: woensdag 12 en woensdag 26 april 2023 van 13.00 uur tot 16.30 uur

Groep 3: maandag 1 en maandag 15 mei 2023 van 13.00 uur tot 16.30 uur

Groep 4: woensdag 3 en woensdag 17 mei 2023 van 9.30 uur tot 13.00 uur

Groep 5: dinsdag 9 en dinsdag 23 mei 2023 van 9.30 uur tot 13.00 uur

Groep 6: donderdag 11 en donderdag 25 mei 2023 van 9.30 uur tot 13.00 uur

De cursus wordt gegeven bij Pantein, Velgertstraat 1 in Boxmeer. In het gebouw kunt u de bordjes naar De Goudsbloem volgen.

Aanmelden
U kunt zich voor een cursusgroep aanmelden via info@zwderegenboog.nl.

Graag daarbij uw naam, telefoonnummer en de groep van uw voorkeur vermelden.

Geen kosten voor u
Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden. De cursus wordt u aangeboden door de samenwerkende verpleging, verzorging & thuiszorgorganisaties in Noordoost-Brabant*. Want goede ouderenzorg bestaat niet zonder de onmisbare inzet van familie, naasten en mantelzorgers. Van u dus. Daar zijn we u dankbaar voor en daarom organiseren we samen dit cursusaanbod, met ondersteuning van Zorg & Welzijn De Regenboog.

*De samenwerking verpleging, verzorging en thuiszorgorganisaties wordt gevormd door: Pantein, Sint Anna, 't Heem, Vughterstede, Van Neynsel, Sint Jozefoord, Santé Partners, Zorggroep Elde Maasduinen, Laverhof, Brabant Zorg, Vivent en Annenborch.

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren