Laverhof start verkenning met Butterfly Effect voor verbinding tussen mensen mét en zonder zorgvraag

Gepubliceerd op 23 november 2020

Laverhof start verkenning met Butterfly Effect voor verbinding tussen mensen mét en zonder zorgvraag

 Laverhof en Butterfly Effect gaan samen verkennen wat de mogelijkheden zijn om bij Annahof in Wijbosch kleine woongelegenheden te creëren voor huurders die ondersteuning willen verlenen op het gebied van welzijn aan de bewoners van Annahof. Het project sluit aan bij de ontwikkeling van Annahof Plus, dat in het teken staat van de leefgemeenschap, waarbij mensen voor elkaar klaar staan. Berthe de Jong, raad van bestuurd a.i. van Laverhof en Stijn van Kreij, directeur van Butterfly effect BV tekenden op 17 november jl. de intentieverklaring in het bijzijn van Henri van Boxmeer, directeur cluster Schijndel van Laverhof.


We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid
Berthe de Jong: “Wij staan als Laverhof echt voor die leefgemeenschap en nemen met dit initiatief de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Uit het onderzoek moet blijken of het haalbaar is. Ik zou het echt heel fijn vinden als we dit samen kunnen vormgeven. Dit zou een mooie stap kunnen zijn om die droom te realiseren.”

De voorwaarde om in deze leefgemeenschap te komen wonen is dat de huurder  zijn of haar talenten in wil zetten voor de gemeenschap. Dat kan zijn bij  dagactiviteiten, maar ook op woongroepen bij het dagprogramma. De huurders dragen op deze manier bij aan de levendigheid van de locatie en zorgen voor een gezellige en zorgzame gemeenschap.

Eerste initiatief in de ouderenzorg
Stijn van Kreij: “Wij hebben ervaring met het verbinden van vrijwilligers op talent en interesse en het plaatsen van kleine woningen op zorglocaties. Butterfly Effect is gestart na een succesvol project bij Cello, waar vanaf juni 2018 drie vrijwilligers wonen op een locatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook ontwikkelen we nu woningen voor vrijwilligers op Landpark Assisië in Biezenmortel. Laverhof is de eerste organisatie uit de ouderenzorg die een verkenning met ons gaat starten. Een belangrijke stap om te laten zien dat ons concept ook hier van waarde is, we zijn dan ook erg blij met deze samenwerking.”

Foto: vlnr. Henri van Boxmeer, Stijn van Kreij en Berthe de Jong

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren