Laverhof verwelkomt Lefgozers!

Gepubliceerd op 31 oktober 2019

Laverhof verwelkomt Lefgozers!

Het Lefgozertraject is een regionaal project, waarbij zij instromers in anderhalf jaar worden opgeleid tot Verzorgende IG/MZ. Ervaring in de zorg is niet nodig, wel minimaal drie jaar ervaring in een mbo 3 of hbo-functie.

Judith de Koning is coördinator van het Lefgozertraject binnen Laverhof. “Het Lefgozertraject is speciaal voor mensen, die bijv. graag in de zorg willen werken, maar vanwege een gebrek aan diploma en ervaring de stap nooit hebben kunnen of durven zetten. Aan dit traject zitten veel voordelen. Je hoeft als lefgozer niet meer jaren naar school, omdat het een verkorte opleiding is. De reguliere opleiding duurt drie jaar, Lefgozers laten zich in anderhalf jaar omscholen. Daarnaast ontvangen de Lefgozers een salaris dat hoger is dan een leerlingensalaris en beter aansluit bij hun werk- en levenservaring”, legt Judith uit.

Dat de behoefte aan personeel in de zorgsector groot is, is dagelijks nieuws in de media. Deze behoefte wordt de komende jaren alleen maar groter, doordat veel van de huidige medewerkers de pensioengerechtigde leeftijd gaan bereiken.
Alleen al de laatste 12 maanden werden er zo'n 98.900 vacatures geplaatst, waarvan 31.200 vacatures voor mbo Verzorgenden IG. Deze vacatures worden door de huidige schaarste slechts met veel moeite, en soms zelfs helemaal niet, ingevuld. Het Lefgozertraject in Noordoost-Brabant is een van de manieren, waardoor dit tekort kan worden opvangen. Naast Laverhof nemen ook BrabantZorg, Breederzorg, Zorggroep Elde/ Maasduinen, Van Neynsel en Vivent deel aan dit project.

Judith: “De Lefgozers krijgen persoonlijke begeleiding door een leercoach op de afdeling. De eerste maanden, afhankelijk van de ontwikkeling van de Lefgozer, werken zij boventallig. Op deze manier wordt voorkomen dat zij in het diepe worden gegooid. De lesdagen zijn op één van de locaties van Laverhof en worden gegeven door het private opleidingsinstituut OPPstap. Het resultaat is na anderhalf jaar precies hetzelfde als dat van een regulier opleidingsinstituut, zoals een ROC: een gecertificeerd diploma. Laverhof is een organisatie die al jarenlang medewerkers opleidt met vergelijkbare BBL-trajecten. Wij hebben een eigen opleidingsafdeling die medewerkers begeleidt bij het succesvol afronden van hun zorgopleiding. Wij zijn er trots op dat we binnenkort ook Lefgozers mogen verwelkomen.”

Na aanmelding op de regionale website www.lefgozer.nu, kunnen geïnteresseerden bij één van de zes deelnemende organisaties, een inspiratiebijeenkomst bezoeken. Bij Laverhof zijn de inspiratiebijeenkomsten op 12 en 14 november; de eerste aanmeldingen hiervoor zijn inmiddels binnen. “Laverhof start in januari 2020 met een groep van 15 Lefgozers ”, aldus Judith de Koning. “Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor Lefgozers die ook de overstap naar de zorg willen maken.”

Op www.lefgozer.nu staat de aanmeldprocedure voor het traject. Voor meer informatie over de specifieke mogelijkheden bij Laverhof, kunt u contact opnemen met Judith de Koning via tel.: 073 - 544 33 00 of via e-mail: judith.dekoning@laverhof.nl.

Laverblad speciale 'Hart onder de riem' uitgave

Lees hier de speciale HART ONDER DE RIEM uitgave

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis