Maatregelen Laverhof ter voorkoming van verspreiding coronavirus

Gepubliceerd op 13 maart 2020

Maatregelen Laverhof ter voorkoming van verspreiding coronavirus

 

UPDATE 15 MAART 2020

 Actuele informatie

  • Afdelingen waar besmettingen met het coronavirus zijn vastgesteld zijn gesloten voor bezoekers.
  • Voor overige afdelingen geldt niet meer dan 2 bezoekers per bewoner per dag.
  • De dagbehandeling en dagbesteding zijn gesloten. Waar dit tot problemen leidt voor cliënten en/of mantelzorgers, wordt in overleg naar passende oplossingen gezocht.


UPDATE 13 MAART 2020

Cliënt St. Barbara besmet met coronavirus
Bij de Laverhof locatie St. Barbara in Wijbosch is vrijdag 13 maart in woonvleugel Vijverhof een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de GGD Hart voor Brabant aan Laverhof bevestigd.

Dit betekent dat Laverhof per direct gepaste maatregelen heeft genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zij neemt hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht.

Laverhof bedankt iedereen voor het begrip.

UPDATE 12 MAART 2020

Cliënt Retraitehuis besmet met coronavirus
Bij de Laverhof locatie Het Retraitehuis in Uden is woensdag 11 maart een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de GGD Hart voor Brabant aan Laverhof bevestigd.

Dit betekent dat Laverhof per direct gepaste maatregelen neemt om verspreiding van het virus te komen. Zij neemt hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht.

Laverhof bedankt iedereen voor het begrip.

BERICHT 10 MAART 2020

Maatregelen Laverhof ter voorkoming van verspreiding coronavirus

Ook Laverhof neemt intern en extern maatregelen om verspreiding van het virus onder cliënten, medewerkers en vrijwilligers zoveel mogelijk te voorkomen. Laverhof volgt hiervoor de richtlijnen van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Het instituut adviseert sinds 6 maart 2020 inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken. Laverhof vraagt bezoekers daarom niet te komen als zij deze klachten hebben. Nadat er meer dan 24 uur geen klachten meer zijn, zijn bezoekers weer van harte welkom.

Ook bij weinig of geen klachten, vragen we de sociale contacten binnen onze locaties zo veel mogelijk te beperken. Ga rechtstreeks naar de afdeling en bezoek geen andere afdelingen. Ook medewerkers wordt gevraagd hier rekening mee te houden, ter bescherming van zichzelf en de bewoners.

Om het risico van verspreiding verder te beperken worden grote activiteiten waar cliënten van verschillende afdelingen bij elkaar komen, afgelast. Ook activiteiten voor mensen van buitenaf gaan niet door.

We blijven alert op hygiëne. Dat betekent voor iedereen:

•    REGELMATIG HANDEN WASSEN
•    HOESTEN EN NIEZEN IN DE BINNENKANT VAN JE ELLEBOOG
•    GEBRUIK VAN PAPIEREN ZAKDOEKJES
•    GEEN HANDEN GEVEN

We hopen met deze maatregelen cliënten, medewerkers en vrijwilligers zo goed mogelijk te beschermen en danken iedereen voor het begrip.

Voor de meest recente informatie verwijzen we naar de website www.laverhof.nl.

Laverblad speciale 'Hart onder de riem' uitgave

Lees hier de speciale HART ONDER DE RIEM uitgave

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis