Actuele informatie corona

Gepubliceerd op 07 april 2022

UPDATE 7 APRIL 2022

Corona is nu echt op zijn retour in Nederland. Het aantal mensen dat opgenomen is in ziekenhuizen neemt steeds verder af. Dat is goed nieuws. Bij Laverhof zien we nog steeds coronabesmettingen, maar meestal zijn de klachten mild. We kunnen daarom de laatste maatregel versoepelen. Toch moeten we waakzaam blijven. De griep is nog aan-wezig, net als andere virussen waar we een tijdje van verlost waren. Bewoners zijn kwetsbaar en medewerkers zijn hard nodig om de zorg door te laten gaan. Ook zij kunnen niet gemist worden.

Lees hier de nieuwsbrief van 7 april 2022

 

UPDATE 24 MAART 2022
We hebben de afgelopen 2 jaar geleerd hoe moeilijk het is om met maatregelen om te gaan die ons dagelijks leven beperken. En met versoepelingen. Daarom moeten we blijven opletten en elkaar helpen, zeker bij kwetsbare ouderen. Het virus is er nog steeds. Dus het blijft voor iedereen verstandig om de adviezen op te volgen die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden, voldoende frisse lucht, testen bij klachten en het halen van een vaccin of herhaalprik.

Lees hier de nieuwsbrief van 24 maart 2022

 

UPDATE 10 MAART 2022

In onze vorige nieuwsbrief van 22 februari jl. hebben we u laten weten dat Laverhof nog niet mee gaat in de landelijke versoepelingen van de coronamaatregelen. Tot 12 maart zou de verlenging van de maatregelen duren. Inmiddels hebben we besloten dat we de coronamaatregelen met twee weken verlengen. Er zijn veel medewerkers ziek terwijl de zorg door moet gaan. Ook de komende 14 dagen vragen we iedereen een mondkapje te dragen. Daarnaast blijft het houden van 1,5 meter afstand het algemene uitgangspunt. 

Lees hier de nieuwsbrief van 10 maart 2022

 

UPDATE 22 FEBRUARI 2022

Aanstaande vrijdag 25 februari vinden er landelijk versoepelingen plaats van de coronamaatregelen. In onze vorige nieuwsbrief van 17 februari jl. lieten we u weten dat Laverhof toen nog niet had besloten hoe hiermee om te gaan. We wilden graag de tijd nemen om samen met de cliëntenraad tot een weloverwogen besluit te komen. Gaan we direct mee met deze landelijke versoepelingen of stellen we dit nog even uit? Natuurlijk met het oog op de gezondheid van de bewoners en het doorgaan van de zorg. Inmiddels is dit besluit genomen. Laverhof houdt (voorlopig) tot 12 maart vast aan de huidige coronamaatregelen. Onze medewerkers zijn verplicht een mondkapje te dragen. Het houden van 1,5 meter afstand blijft voor nu het algemene uitgangspunt. Wij vragen bezoekers dit ook te doen

Lees hier de nieuwsbrief van 22 februari 2022

 

UPDATE 17 FEBRUARI 2022

Nederland gaat weer open. Minister Kuipers liet afgelopen dinsdag in de persconferentie weten dat de meeste maatregelen in drie stappen afgeschaft worden. Dat is goed nieuws. Maar het virus is nog steeds onder ons en het aantal coronabesmettingen is hoog. Het blijft daarom voor iedereen verstandig om voorzichtig te blijven en rekening te houden met elkaar. Zo beperken we mogelijke gezondheidsrisico’s.

Wat er verandert bij Laverhof leest u in deze nieuwsbrief

 

UPDATE 27 JANUARI 2022

Het aantal besmettingen in ons land is hoog. Veel mensen zitten thuis in isolatie of quarantaine. Toch heeft het kabinet besloten dat, ondanks de risico’s, het verantwoord is dat de meeste voorzieningen in ons land weer open gaan. Daar zijn wel voorwaarden aan verbonden. Het goed naleven van de maatregelen is er één van. Laverhof is blij dat we steeds meer vrijheid terugkrijgen en onderstreept het veilig omgaan met elkaar.

In deze nieuwsbrief laten we u weten wat er bij Laverhof verandert.

 

UPDATE 17 JANUARI 2022

2022 is van start gegaan. Vol goede moed zetten we ons in om er samen een mooi jaar van te maken. Ook al is het coronavirus nog steeds onder ons, we doen er alles aan om het toch fijn te hebben met elkaar. Om het kleine geluk te omarmen. Samen leven is samen zorgen.

De persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari geeft weer wat lichtpuntjes, al moeten we wel waakzaam blijven.

In deze nieuwsbrief leest u de actuele maatregelen.

 

UPDATE 20 DECEMBER 2021

Afgelopen week is duidelijk geworden dat omikron zich ook in Nederland zeer snel verspreidt. Daarom heeft het kabinet besloten dat ons land vanaf zondag 19 december tot en met ten minste vrijdag 14 januari 2022 in lockdown gaat. Het is een ingrijpende maatregel, zeker zo net voor de Kerst. Toch maken we er het beste van met elkaar.  

U blijft van harte welkom op Laverhof om uw naaste te bezoeken. In deze nieuwsbrief leest u de actuele maatregelen.

 

 

UPDATE 16 DECEMBER

In de corona-nieuwsbrief van vandaag staat onze vraag naar helpende handen centraal. 

We merken inmiddels dat alle extra zorg die corona met zich mee brengt en bracht, zijn tol vraagt van onze medewerkers. Meer collega’s zijn ziek. Ook zitten collega’s in quarantaine of wachten op een testuitslag. Al met al is het een grote uitdaging om de roosters rond te krijgen, zeker met de feestdagen voor de deur. Het blijft iedere keer weer een puzzel.

Om goede zorg voor de bewoners te kunnen blijven geven en hen de aandacht te geven die nodig is, hebben we de komende tijd extra helpende handen nodig. Daarom nodigen we iedereen die betrokken is bij Laverhof van harte uit om op de afdeling de handen uit de mouwen te steken. Zo geven we de verzorgenden die al zo druk zijn, een beetje lucht. Door net iets langer of vaker op bezoek te komen en bij te springen, zijn we enorm geholpen. Laat op de afdeling weten als u ons kunt helpen.

Lees hier de gehele nieuwsbrief.

 

UPDATE 28 NOVEMBER

Op vrijdag 26 november was er weer een persconferentie. De volgende aangescherpte maatregel geldt per vandaag, zondag 28 november, ook voor Laverhof:

 • De horeca bij Laverhof sluit om 17.00 uur, net als in de rest van het land.

Nog enkele andere punten die we graag onder de aandacht brengen:

 • Bezoek blijft gewoon welkom bij Laverhof, ook in de huiskamers. Let op 1,5 meter afstand!
 • Beperk het bezoek aan uw naaste tot max.vier personen per dag. In het Anna Hospice en voor cliënten in de stervensfase gelden geen beperkingen voor het aantal bezoekers.
 • Dagactiviteiten gaan door als dat op verantwoorde wijze kan plaatsvinden.
 • Vrijwilligers blijven welkom.
 • We vragen u met klem de basismaatregelen goed na te leven. Stel uw bezoek uit aan Laverhof bij (verkoudheids)klachten. Het is verstandig een zelftest te doen voordat u op bezoek komt, ook al heeft u geen klachten. Draag een mondkapje, houd 1,5 meter afstand en was uw handen bij binnenkomst. Bent u onlangs op bezoek geweest en daarna positief getest op corona? Laat het ons weten!

Informatie over de boosterprik:

 • Vanaf dinsdag 30 november worden alle bewoners op onze locaties gevaccineerd. Cliënten van de thuiszorg kunnen voor hun boostervaccinatie terecht bij de GGD.
 • Vanaf week 49 kunnen ook medewerkers, vrijwilligers en ZZPers bij Laverhof een vaccinatie krijgen, tenzij de laatste prik minimaal 6 maanden geleden is en zij het laatste half jaar geen corona hebben gehad. Meer informatie volgt hier nog over.

Op dinsdag 30 november komt de volgende nieuwsbrief uit.

U leest hierop welke locaties er besmettingen zijn.

UPDATAlgemene informatie corona (laverhof.nl)E 13 NOVEMBER

N.a.v. de persconferentie op 12 november voert Laverhof nieuwe maatregelen in:

 • Komt u op bezoek bij Laverhof? Draag dan  a.u.b. een mondkapje.
 • Blijf thuis bij klachten.
 • Dringend advies: beperk het bezoek aan uw naaste tot max.vier personen per dag. In het Anna Hospice en voor cliënten in de stervensfase gelden geen beperkingen voor het aantal bezoekers.
 • Houd in de huiskamers a.u.b. 1,5 meter afstand tot anderen.
 • De horeca van Laverhof sluit om 20.00 uur. We houden ook in de horeca 1,5 m afstand tot anderen. Een QR code is niet nodig.
 • Vrijwilligers blijven van harte welkom.

De nieuwsbrief van 15 november leest u hier.

 

UPDATE 4 NOVEMBER

Het aantal besmettingen met het coronavirus loopt op in ons land. Ook is er een toenemende druk op de zorg in de ziekenhuizen. Daarom zet het kabinet toch weer een stap terug in de versoepelingen. Een aantal oude corona-maatregelen wordt weer van stal gehaald om het virus onder controle te krijgen. Laverhof volgt de maatregelen van het kabinet op en vraagt bewoners (en hun bezoek) en cliënten dit ook te doen. Als we corona buiten de deur willen houden vraagt dit inzet van ons allemaal.

De volgende maatregelen gaan in op 6 november:

 • Binnen Laverhof geldt de 1.5 meter afstand weer
 • Mondkapjes zijn voor iedereen verplicht op onze locaties, behalve voor bewoners.

Het is niet nodig om een QR-code te tonen als u Laverhof bezoekt. Ook niet als u gebruik wil maken van onze restaurants.

Bij (verkoudheids)klachten vragen we u een bezoek aan Laverhof uit te stellen, bij binnenkomst gebruik te maken van het desinfecteermiddel en ons te laten weten als u positief test op corona na een bezoek aan Laverhof. 

De nieuwsbrief van 4 november leest u hier.


 

UPDATE 23 SEPTEMBER
Steeds meer mensen in ons land zijn inmiddels (volledig) gevaccineerd en het aantal besmettingen neemt af. Daarom heeft het demissionaire kabinet besloten dat de huidige maatregelen vanaf a.s. zaterdag 25 september voor een deel kunnen worden losgelaten. Wat betekent dit voor een bezoek aan onze locaties?

 • 1,5 meter afstand verdwijnt
  Het is niet meer verplicht om afstand van elkaar te houden. Toch geven wij iedereen mee dat afstand houden wel een veilige afstand blijft. Dus voelt u of uw naaste zich daar prettig bij, geeft dit dan gerust aan. Laten we elkaar de ruimte geven!

 • Geen QR-code nodig voor een bezoek aan onze horeca
   Vanaf 25 september is het op veel plekken in ons land verplicht een QR-code te laten zien, onder andere voor een bezoek aan restaurants en cafés. Het kabinet heeft een aantal uitzonderingen gemaakt, waaronder de horeca in zorglocaties. Het is dus niet nodig om een QR-code te tonen als u (en uw bezoek) gebruik willen maken van de restaurants van Laverhof.

 • Maakt u/uw naaste een uitstapje? Zorg voor een QR-code
  Het is de verantwoordelijkheid van de cliënt/bewoner om de QR-code, samen met familie/naasten, zelf te regelen. Zorg er daarbij voor dat elke bewoner een print hiervan op het appartement heeft liggen.

 • Een aantal basismaatregelen blijft
  Bij (verkoudheids)klachten wordt een bezoek aan Laverhof uitgesteld, bij klachten wordt er getest, bij binnenkomst handen gewassen en handen schudden doen we nog even niet. Bent u onlangs op bezoek geweest en daarna positief getest op corona? Laat het ons weten!

De volledige nieuwsbrief van 23 september leest u hier.

.

UPDATE 24 JUNI
Het vaccineren in Nederland gaat in een hoog tempo en het aantal corona-besmettingen blijft dalen. Daarom zijn veel maatregelen vanaf 26 juni niet meer nodig.

 • Het dragen van een mondkapje binnen de gebouwen van Laverhof en in de wijk is niet meer verplicht. Er zijn wel enkele uitzonderingen.
 • Bezoekers hoeven zich niet meer te registreren.
 • In sommige gevallen hoeft de 1,5 meter niet meer in acht genomen te worden.
 • Groepsgrootte is afhankelijk van de locatie.
 • Restaurants op onze locaties gaan verder open.
 • Vervoersmaatregelen worden verruimd.
 • Activiteiten bewoners worden weer opgestart.

Voor de volledige informatie verwijzen we u naar de nieuwsbrief van 24 juni.

Voor meer informatie over mogelijke besmettingen op locaties, maatregelen en procedures etc. klik hier

 

UPDATE 3 JUNI
Er worden steeds minder mensen opgenomen in het ziekenhuis. En het aantal mensen dat gevaccineerd wordt stijgt hard. We zijn blij dat we weer een aantal versoepeling kunnen aankondigen. Deze gaan in op zaterdag 5 juni a.s.

 • Meer bezoekers welkom: maximaal 4 mensen per dag per bewoner.
 • We starten de komende tijd de groepsacitiviteiten binnen de locaties weer op.
 • We zijn verheugd dat we binnenkort al onze vrijwilligers die bij activiteiten of verenigingen betrokken zijn, weer welkom kunnen heten.
 • Restaurants zijn vanaf 14 juni ook open voor gasten van buiten Laverhof.

In de nieuwsbrief van 3 juni leest u de volledige informatie.

 


UPDATE 27 MEI
Langzaam maar zeker krijgt iedereen weer meer ruimte in Nederland. De besmettingscijfers gaan de goede kant op en de ziekenhuisopnames blijven dalen. Laverhof heeft een plan van aanpak gemaakt om de coronamaatregelen stapsbewijs zorgvuldig af te bouwen. We volgen hierin het advies van het Outbreak management team (OMT) voor verpleeghuizen. Na de eerste versoepelingen op 6 mei zijn we blij u nu de tweede ronde verruimingen te kunnen aankondigen. Deze gaan in op maandag 31 mei a.s.

We zetten de wijzigingen van de maatregelen op een rijtje:
•    Huiskamers gaan weer open
Bewoners en hun familie (max. 2 bezoekers per bewoner per dag) zijn weer welkom in de huiskamers. Er kunnen maximaal 2 familieleden per huiskamer tegelijkertijd aanwezig zijn.

•    Vrijwilligers zijn welkom bij maaltijden
We zijn verheugd dat onze vrijwilligers weer aanwezig kunnen zijn bij de maaltijden.

•    Restaurants volledig open voor bewoners en familie
Vanaf 31 mei is er weer een volledig aanbod eten en drinken beschikbaar in de restaurants voor interne gasten. Bewoners van Servaeshof en Kloosterpark kunnen hier ook gebruik van maken.

•    Kerkdiensten van start of verruimd
Per locatie zal gekeken worden welke verruimingen we kunnen doorvoeren voor de kerkdiensten.

•    Grotere groepen dagbesteding/dagbehandeling
Bij de dagbesteding/dagbehandeling kunnen de groepen vergroot worden naar maximaal 10 personen.

In de nieuwsbrief van 27 mei leest u de volledige informatie.

UPDATE 6 MEI
Sinds vorige week zijn de corona-maatregelen in ons land  versoepeld. Terrasjes zijn open, de avondklok afgeschaft en winkelen zonder afspraak is ook weer mogelijk. De eerste stappen zijn gezet op weg naar meer vrijheid voor iedereen.

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft verpleeghuizen inmiddels een advies gegeven om op een verantwoorde manier meer ruimte te geven aan bewoners en hun naasten. Op basis hiervan heeft Laverhof een plan opgesteld om stap voor stap meer mogelijk te maken. De eerste versoepelingen gaan vandaag, op donderdag 6 mei, in.

In deze nieuwsbrief leest u welke versoepelingen er per 6 mei ingaan. Hierin ook aandacht voor de basis corona-maatregelen van Laverhof. En bent u in contact geweest met een besmet persoon of heeft u klachten na een bezoek bij uw naaste op één van onze locaties, laat het ons weten! Ook wanneer u wacht op de uitslag van een corona-test of wanneer u positief getest bent.

 


UPDATE 22
APRIL
Op de kamer van een volledig gevaccineerde bewoner is het niet meer noodzakelijk dat bezoekers een mondkapje dragen. Ook hoeven bezoekers geen 1,5 meter afstand te houden van een volledig gevaccineerde bewoner. De verantwoordelijkheid voor het wel of niet naleven hiervan ligt bij de cliënt en de familie. We blijven voorzichtig om mogelijke gezondheidsrisico’s te beperken.

Daarom adviseren we u het volgende:

 • Zorg dat uzelf ook gevaccineerd bent of test uzelf thuis voorafgaand aan het bezoek. Bent u niet gevaccineerd of getest? We adviseren u dan toch 1,5 meter afstand te houden van uw naaste. Beperk het aantal (bij voorkeur gevaccineerde of geteste) bezoekers dat zonder mondkapje binnen 1,5 meter afstand komt van de bewoner, tot 1 of enkele bezoekers.
 • Blijf nog even terughoudend met lichamelijk contact, hoe moeilijk dat vaak ook is. Een gevaccineerde oudere kan nog steeds besmet raken en milde klachten krijgen. En mogelijk bent u zelf nog niet gevaccineerd. Ongeacht de vaccinatie blijft preventieve quarantaine nog steeds de regel als een bewoner blootgesteld is aan corona.
 • We vragen u om de contactgegevens op de bezoekersregistratielijst in te blijven vullen om een gedegen bron- en contactonderzoek te doen mocht dit nodig zijn.
 • In geheel Laverhof blijft een mondkapjesplicht van kracht. Dus ook op de gangen van de afdeling. Alleen op de kamer van de bewoner kan een mondkapje afgedaan worden.

In de nieuwsbrief van 15 april informeerden wij u over de nieuwe versoepeling van de maatregelen.
Ons vertrekpunt hierbij is de behoefte van bewoners en familieleden. Op dit moment onderzoeken we wat de mogelijkheden zijn om bij groepsactiviteiten de vaste groep bewoners te verruimen, hoe we familieleden weer kunnen betrekken bij activiteiten in de huiskamers en of de vrijwilligers weer meer ingezet kunnen worden. Ook kijken we naar mogelijkheden om de terrassen te openen. We doen dit in goed overleg met de centrale cliëntenraad.

Laat het ons weten
Ook nu de meeste bewoners zijn ingeënt, blijft het van belang dat u aan ons doorgeeft of u besmet bent of in nauw contact bent geweest met een besmet persoon.
We vragen u ook om het ons te laten weten als u klachten heeft gekregen na een bezoek bij uw naaste op één van onze locaties. Wacht u op de uitslag van een corona-test, of bent u inmiddels positief getest? We vragen u dan dringend dit direct telefonisch te laten weten. Zo kunnen we tijdig ingrijpen. We vragen u pas weer bij ons langs te komen als u beter bent.


UPDATE 15 APRIL
In de vorige nieuwsbrief lieten we u weten dat het aantal besmettingen in verpleeghuizen is afgenomen. Ook bij Laverhof. Het vaccineren van bewoners in combinatie met het naleven van de corona-maatregelen werpt zijn vruchten af. Er worden nu dan ook vragen gesteld of deze maatregelen versoepeld kunnen worden. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft onlangs landelijk onderzoek laten doen naar de mogelijkheden. De uitkomsten zijn inmiddels bekend en dit heeft geleid tot een algemeen advies voor de verpleeghuizen. Op basis hiervan voert Laverhof een versoepeling door van de maatregelen.

Lees in de nieuwsbrief van 15 april welke nieuwe versoepeling geldt vanaf maandag 19 april a.s.


UPDATE 8 APRIL
In reactie op het OMT-advies stelt minister De Jonge dat er steeds meer versoepelingen in de ouderenzorg mogelijk zijn de komende tijd. Dat is goed nieuws. In het advies staat ook dat per verpleeghuislocatie bekeken moet worden of versoepelingen verantwoord zijn. We willen niet dat er toch weer nieuwe besmettingen ontstaan. Volgende week dinsdag 13 april is er weer een landelijke persconferentie over corona. Daarin wordt gezegd wat er na 20 april mogeljik is in Nederland. Laverhof zal enkele dagen na deze persconferentie een nieuwsbrief rondsturen met daarin de maatregelen die gelden voor Laverhof. Deze nieuwsbrief kunt u dan ook op deze website nalezen. Tot het zover is, blijven de huidige maatregelen - die gelden op alle locaties van Laverhof- van kracht.


UPDATE 1 APRIL
Landelijk gezien neemt het aantal besmettingen bij bewoners in verpleeghuizen snel af. De vaccinaties hebben een gunstig effect in combinatie met het naleven van de coronamaatregelen. Ook bij Laverhof zien we dit terug. Al onze locaties zijn op dit moment corona-vrij. Dat is goed nieuws en daar zijn we blij mee. Maar we blijven voorzichtig omdat nog niet duidelijk is of gevaccineerde mensen alsnog het virus kunnen overbrengen aan bezoekers, (nog) niet gevaccineerde (nieuwe) bewoners en medewerkers. Begrijpelijk dat familie en bewoners willen weten wanneer versoepeling wel mogelijk is. In deze nieuwsbrief gaan we daarop in.

 


UPDATE 11 MAART
We kijken uit naar de zomer. Niet alleen vanwege het mooie weer, maar vooral omdat we dan - naar verwachting - grote stappen kunnen zetten naar het normale leven. Dit werd duidelijk in de persconferentie van afgelopen maandag. Het is nog te vroeg voor grote versoepelingen, daar zijn de besmettingscijfers in Nederland nog te hoog. Maar kleine aanpassingen op de coronamaatregelen zijn wel mogelijk.

Aanpassingen bezoekregeling Laverhof
Minister De Jonge gaf aan, dat in verpleeghuizen waar alle bewoners zijn gevaccineerd, de ruimte is om de bezoekregeling een beetje te verruimen. Dit geldt ook voor Laverhof. Per direct mogen daarom bewoners in plaats van 1, nu 2 bezoekers per dag ontvangen. We vragen u om met andere familieleden en kennissen af te stemmen wanneer u langs komt. Zo voorkomen we dat er toch meer mensen op visite komen dan is toegestaan. Ook vragen we u om de bezoeklijsten op de kamer in te blijven vullen.

Meer informatie over de besmettingen bij Laverhof en de maatregelen leest u in deze nieuwsbrief voor bewoners, familie, vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding.

UPDATE 25 FEBRUARI
We gaan voorzichtig een nieuwe fase in. Het kabinet kondigde afgelopen dinsdag aan dat vanaf begin maart a.s. enkele versoepelingen gelden op de landelijke coronamaatregelen. De meeste coronabeperkingen blijven echter nog steeds gelden. Te veel mensen in ons land zijn of raken nog besmet met coronavirus. Ook bij Laverhof.

Besmettingen
Op onze locatie Sterappel in De Bongerd in Heeswijk-Dinther heeft onlangs een corona-uitbraak plaatsgevonden. De symptomen van de zieke bewoners lijken tot nu toe mild(er) te zijn, mogelijk omdat zij al de eerste vaccinatie gehad hebben. Ook op onze locatie St. Barbara / Parklaan is een nieuwe besmetting vastgesteld. We hopen dat iedereen snel herstelt.

Meer informatie over de vaccinaties en de maatregelen leest u in deze nieuwsbrief voor bewoners, familie, vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding. Voor clienten van Ondersteuning Thuis is deze nieuwsbrief uitgegeven.


UPDATE 21 FEBRUARI
Uitbraak corona virus op afdeling Sterappel
Donderdag 18 februari is een bewoner van Sterappel getest op het coronavirus. Nadat deze test positief bleek te zijn, zijn afgelopen vrijdag alle bewoners van Sterappel getest.

Getroffen maatregelen
Er zijn van 15 bewoners positieve testuitslagen ontvangen; alle bewoners zijn geïsoleerd op hun kamer om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Ook alle medewerkers die deze week hebben gewerkt worden getest.
Alle medewerkers van Sterappel werken de komende periode in persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).
Laverhof is gestart met het bron- en contactonderzoek.

Bezoek
Bezoekers zijn welkom volgens de geldende bezoekersregeling, maar we adviseren wel terughoudend te zijn in het aantal bezoekers dat langs komt.
•    Ga rechtstreeks naar de afdeling waarvoor u bent gekomen en bezoek geen andere afdelingen.
•    Alle bezoekers moeten persoonlijke beschermingsmiddelen aantrekken; dit is op de afdeling beschikbaar.
     Volg a.u.b. de instructies op.
•    Vul a.u.b. de bezoekerslijst in als u komt.
We hopen met deze maatregelen verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Help ons mee door de bezoekrichtlijnen te volgen.

 
UPDATE 11 FEBRUARI
De sneeuw- en ijspret doen iedereen goed. Even is corona weg. We kijken allemaal uit naar een leven zonder maatregelen en gezellig samen zijn. Stap voor stap gaan we de goede kant op. We kunnen op dit moment slechts vaccineren en de corona-maatregelen opvolgen. Laten we het nog even volhouden met elkaar.

Corona-besmettingen
Bijna al onze locaties zijn nog steeds corona-vrij, er is alleen helaas één positief geteste bewoner op afdeling Parklaan van St. Barbara. We hopen dat het hierbij blijft en dat we met elkaar het virus verder buiten onze deuren kunnen houden. Daarom vragen we u dringend, om de geldende maatregelen na te leven.

Meer informatie over de vaccinaties en de maatregelen leest u in deze nieuwsbrief voor bewoners, familie, vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding.

 

UPDATE 21 JANUARI
Afgelopen woensdag was er weer een landelijke persconferentie over corona. Premier Rutte gaf aan dat het kabinet zich grote zorgen maakt om de Britse variant van het virus. Deze variant is nog besmettelijker dan het virus dat we al kennen. Daarom heeft het kabinet besloten dat er extra landelijke maatregelen nodig zijn om deze nieuwe variant van het virus onder controle te houden. Laverhof volgt deze maatregelen op.

Nieuwe maatregelen bij Laverhof
Sinds woensdag 20 januari gelden daarom de volgende (aangescherpte) maatregelen op onze locaties:

* Het aantal bezoekers is teruggebracht naar maximaal 1 persoon van 13 jaar of ouder per dag
   per bewoner.

 • In navolging van het landelijk beleid vragen wij ook aan bezoekers om maximaal 1 keer per dag langs te komen bij hun naaste.
 • Er wordt een uitzondering gemaakt met betrekking tot het aantal bezoekers aan bewoners die in een terminale fase van hun leven zijn. In overleg wordt bekeken hoeveel personen langs kunnen komen.

* Als de avondklok ingaat - waarschijnlijk in het weekend van 23/24 januari - is bezoek zelf
  verantwoordelijk voor het naleven ervan.

 • Onze locaties gaan niet eerder op slot. Wij vertrouwen erop dat bezoek zelf in de gaten houdt dat zij tijdig weer thuis zijn.
 • Op de website van de rijksoverheid zijn de regels te vinden die bij deze avondklok horen. 

Zorg aan huis
Ook tijdens de avondklok gaat onze zorg bij clienten aan huis gewoon door. Zorgmedewerkers mogen met een werkgeversverklaring ook tijdens de avondklok op straat zijn als zij naar clienten gaan.

Mantelzorginformatie
Is mantelzorg nog mogelijk tijdens de avondklok? Meer informatie kunt u hier lezen.

Vaccineren bewoners
Inmiddels is bekend wanneer we onze bewoners, die vallen onder de medische verantwoordelijkheid van onze specialisten ouderengeneeskunde, kunnen gaan inenten tegen corona. Als het vaccin op tijd geleverd wordt zal het vaccineren plaatsvinden op donderdag 28 januari en vrijdag 29 januari met uitloop naar zaterdag 30 januari.

Bewoners van Laverhof en/of hun contactpersonen ontvangen vandaag of morgen een nieuwsbrief over de nieuwe maatregelen.

Meer actuele informatie leest u in deze nieuwsbrief voor bewoners, familie, vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding. Voor clienten van Ondersteuning Thuis is deze nieuwsbrief uitgegeven.

 

UPDATE 18 JANUARI
Eind vorige week hebben (wettelijke vertegenwoordigers van) bewoners van Laverhof een uitnodigingsbrief ontvangen om gevaccineerd te worden tegen corona. Het gaat om alle bewoners die vallen onder de medische verantwoordelijkheid van onze specialisten ouderengeneeskunde en permanent bij ons wonen. De vaccinatie is gratis en vrijwillig.

We vragen iedereen die gevaccineerd wil worden het bijgevoegde toestemmingsformulier voor 23 januari a.s. aan ons te retourneren. Wanneer we kunnen starten met vaccineren is nog niet bekend, we wachten op groen licht van het ministerie van VWS.

Bewoners die tijdelijk bij ons verblijven worden niet door ons gevaccineerd. We houden ons hierbij aan de regels die de overheid voor ons opstelt. Mocht hier verandering in komen, dan laten we dit weten.

Meer actuele informatie leest u in deze nieuwsbrief voor bewoners, familie, vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding.

UPDATE 12 JANUARI
Er is inmiddels gestart met het vaccineren van onze zorgmedewerkers. Daar zijn we blij mee. Zo beschermen we niet alleen hen, maar ook onze bewoners, onze andere collega’s en onze naasten.

Binnenkort beginnen we met het vaccineren van onze bewoners. Volgende week ontvangen zij (of via hun eerste contactpersoon) een uitnodiging in de bus voor een inenting. Meer informatie volgt dus op korte termijn.


UPDATE 17 DECEMBER

Sinds 15 december 2020 is er een totale lockdown. Dit brengt voor heel Nederland aangepaste bezoekregels met zich mee. Dezelfde regels gelden sinds afgelopen dinsdag ook voor bezoek aan Laverhof:
-binnen mogen bewoners per dag maximaal 2 personen bezoek ontvangen (exclusief kinderen t/m 12 jaar).
-buiten mogen bewoners maximaal met 1 persoon (bezoek) een wandeling maken (exclusief kinderen t/m 12 jaar).

Bezoek met de kerstdagen
Op 24, 25 en 26 december wordt landelijk een uitzondering gemaakt op bovenstaande bezoekregeling. Met de kerstdagen mag iedereen in Nederland, dus ook bewoners van Laverhof, maximaal 3 personen per dag op bezoek krijgen. Of deze 3 personen tegelijk kunnen komen hangt af van de grootte van het appartement van bewoners. Het moet mogelijk blijven om 1,5 meter afstand van elkaar te houden in het appartement.
Voor oud en nieuw geldt deze uitzondering niet; dan mogen per dag 2 bezoekers ontvangen worden.

Meer actuele informatie leest u in deze nieuwsbrief voor bewoners, familie, vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding. Voor clienten van Ondersteuning Thuis is deze nieuwsbrief uitgegeven.


UPDATE 10 DECEMBER
Op de persconferentie van 8 december werd duidelijk dat de huidige corona-richtlijnen in Nederland van kracht blijven. Dat geldt ook voor de richtlijnen binnen Laverhof. In de nieuwsbrief voor bewoners, familie, vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding leest u meer hierover. Informatie voor cliënten van Ondersteuning thuis leest u hier.

UPDATE 19 NOVEMBER
Sinds vandaag, donderdag 19 november, gelden de maatregelen weer die bij een gedeeltelijke lockdown horen. De extra maatregelen van 3 november komen hiermee te vervallen. Deze nieuwsbrief is vandaag verstuurd naar alle belanghebbenden.

Wat houdt de aanpassing van deze maatregelen in voor bewoners van Laverhof en hun naasten?
* Bewoners mogen vanaf 19 november per dag maximaal 3 personen visite ontvangen. Komen er 3 bezoekers tegelijk? We vragen u dan goed te bekijken of dit mogelijk is in de kamer van uw naaste. Ook hier moet onderling 1,5 meter afstand van elkaar gehouden worden.

* U kunt uw naaste tijdens een bezoek aan Laverhof mee naar buiten nemen voor een wandeling. Buiten geldt de landelijke regel dat u met maximaal 4 personen mag zijn.  

* Gezien de kwetsbare gezondheid van onze bewoners vragen wij u dringend uw naaste niet mee naar huis te nemen voor familiebezoek, feestjes etc. Alleen in uitzonderlijke situaties of als bezoek onderdeel is van een therapeutische behandeling, is huisbezoek mogelijk. Dit gaat altijd in overleg met een arts.

UPDATE 13 NOVEMBER
Deze nieuwsbrieven zijn afgelopen week verstuurd naar cliënten van Ondersteuning Thuis en naar bewoners, eerste contactpersonen, vrijwilligers en cliënten van de dagbesteding.

UPDATE 9 NOVEMBER
Het kabinet kondigde op 3 november aangescherpte maatregelen aan. De tijdelijke verzwaring van de maatregelen heeft vooral betrekking op het beperken van het aantal contacten  Deze maatregelen gelden ook voor bewoners van Laverhof:

* Bewoners mogen vanaf 4 november per dag maximaal 2 personen bezoek ontvangen.

* Gezien de kwetsbare gezondheid van onze bewoners vragen wij familie dringend hun naaste niet mee naar huis te nemen voor familiebezoek, feestjes etc. Indien familie toch, in een uitzonderlijke situatie, hun naaste mee naar huis wil nemen, gaat dit altijd in overleg. Gevraagd wordt dan alle maatregelen in acht te nemen om te voorkomen dat ook andere bewoners van Laverhof kans lopen besmet te raken. Alleen als huisbezoek onderdeel is van een therapeutische behandeling is huisbezoek mogelijk. Dit gebeurt altijd in overleg met de arts.

* Familie kan hun naaste tijdens het bezoek aan Laverhof mee naar buiten nemen voor een wandeling. Buiten geldt de landelijke regel om met maximaal twee personen te zijn.

 

PREZO-keurmerk

Op dinsdag 7 december 2021 ontving Laverhof het PREZO-keurmerk uit handen van de directeur/bestuurder van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.

PREZO-keurmerk Anna Hospice

In augustus 2022 ontving Anna Hospice het PREZO-keurmerk van Perspekt. Lees hier het volledige bericht.
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren