Actuele informatie corona

Gepubliceerd op 19 oktober 2020

UPDATE 19 OKTOBER

De tweede golf van het coronavirus zet zijn opmars voort, ook in onze regio. Laverhof zet alles op alles om besmetting van bewoners, cliënten en medewerkers te voorkomen. Daarom scherpen wij onze maatregelen verder aan. Wij vragen hiervoor uw medewerking en begrip.

Vanaf dinsdag 20 oktober dragen ook onze huishoudelijk medewerkers van Ondersteuning Thuis een mondkapje. Dit is geen keuze van de medewerker zelf maar een verplichte maatregel van Laverhof. Ook met een mondkapje op houden zij zoveel mogelijk 1,5 meter afstand. 

Eveneens wordt per 20 oktober het mondkapjesgebruik verbreed naar cliënten. Dit betekent dat cliënten die de woongroep verlaten, dringend geadviseerd worden om een mondkapje te dragen. Dit geldt ook voor de cliënten van de dagbesteding. Indien de gezondheidstoestand van een cliënt het niet toelaat, zoeken we naar een oplossing.

Het maximaal aantal bezoekers per bewoner of cliënt van de revalidatie afdeling is teruggebracht naar 3 personen per dag, met een maximum van 2 bezoekers per bezoekmoment. Bezoek blijft op het appartement. Familie van bewoners met dementie kunnen voor hun bezoek gebruikmaken van de algemene ruimten, mocht dat nodig zijn.

Onze restaurants zijn vanaf 20 oktober gesloten voor bewoners, familie en medewerkers. Slechts een beperkt aantal cliënten en vaste gasten zullen nog gebruikmaken van de restaurants om daar een maaltijd te gebruiken.

Besmetting
Op de dagbesteding in Cunera | De Bongerd is een besmetting geconstateerd. De dagbesteding is op deze locatie tot donderdag gesloten en daarna zijn cliënten in kleine vaste groepen welkom. Betrokkenen worden hier deze week over geïnformeerd.

Nieuwsbrief
In de nieuwsbrief van 19 oktober aan bewoners en eerste contactpersonen leest u meer over waar besmettingen zijn vastgesteld en welke nieuwe maatregelen we hebben genomen.

Voor meer informatie over mogelijke besmettingen op locaties, maatregelen en procedures etc. klik hier

UPDATE 15 OKTOBER
Er is een besmetting geconstateerd op woonvleugel Vijverhof van St. Barbara en op de revalidatie afdeling van het Mgr. Bekkershuis. Alle betrokkenen zijn op de hoogte gebracht.

UPDATE 8 OKTOBER
Er is een besmetting geconstateerd op woonvleugel Parklaan van St. Barbara. Familie van de betrokkenen en medebewoners zijn op de hoogte gebracht.

UPDATE 5 OKTOBER 2020
Op 5 oktober is een nieuwsbrief verstuurd naar bewoners en eerste contactpersonen. In deze nieuwsbrief geven wij aandacht aan de familiegesprekken die wij gehouden hebben na de eerste corona-uitbraak binnen Laverhof dit voorjaar. We hebben deze gesprekken als erg waardevol ervaren. Er zijn enkele thema’s uit naar voren gekomen die onze speciale aandacht vragen en krijgen. Ook vragen wij in deze nieuwsbrief iedereen met klem de coronamaaregelen die gelden in onze huizen na te leven.

UPDATE 2 OKTOBER 2020
Het is vanaf 2 oktober verplicht voor alle bezoekers, zorgmedewerkers van Ondersteuning Thuis en vrijwilligers om een mondkapje te dragen binnen Laverhof. Bezoekers dienen zelf voor een mondkapje te zorgen. Ook met mondkapje vragen wij iedereen 1,5 meter afstand te houden van elkaar.

UPDATE 10 SEPTEMBER 2020
Op dit moment zoeken we met elkaar naar een nieuwe balans. We willen dat het gewone leven van onze bewoners weer zoveel mogelijk doorgaat. En we vinden het erg belangrijk dat we teruggaan naar Laverhof's visie: datgene waar we voor staan. Dat is goede, warme en persoonlijke zorg waarbij de relatie tussen bewoners, familie (geliefden) centraal staat. Dat willen we blijven doen, ook als er nieuwe besmettingen binnen Laverhof plaatsvinden. De deuren van onze locaties zullen niet snel meer volledig op slot gaan.

We gaan er vanuit dat we samen, met de naasten van onze bewoners, corona buiten de deur kunnen houden. Daarom doen wij een dringend verzoek aan iedereen om de corona-maatregelen na te leven.

In onze maandelijkse nieuwsbrief leest u meer over onze aanpak bij mogelijk nieuwe besmettingen op onze locaties en over de maatregelen die gelden bij Laverhof.

Onze cliënten van Ondersteuning Thuis, ontvangen 1 keer per twee maanden een nieuwsbrief. De uitgave van september 2020 leest u hier.

UPDATE 3 SEPTEMBER 2020
Onze locaties zijn al weer enige tijd corona-vrij en zoals ‘vanouds’ open voor bezoek. Dat wil zeggen: spontane bezoekjes zijn weer mogelijk en gezondheidschecks zijn niet meer nodig. De landelijke richtlijnen om corona te voorkomen gelden natuurlijk ook op onze locaties. Behoedzaamheid en gezond verstand staan hierbij voorop. De bewoners genieten van het bezoek en de gezelligheid. Wij zijn blij familie weer te ontvangen en bedanken iedereen voor het naleven van de richtlijnen om coronabesmettingen te voorkomen.
Laverhof heeft dan ook besloten dat

Iedereen mag weer langskomen om een praatje te komen maken, mits bezoekers geen gezondheidsklachten hebben. Visite kan plaatsvinden op de kamer van de bewoners, maar beperk het aantal mensen dat langs komt. Laat groepsbezoek buiten plaatsvinden, bij familie thuis of op een terras. Dat biedt meer mogelijkheden voor fijne ontmoetingen.

Dringend verzoeken wij u om ‘de 1,5 meter regel’ te blijven naleven bij visite op onze locaties, maar ook buiten of bij familie thuis. Lukt dat niet? Draag dan een mondkapje. Deze zijn te verkrijgen bij onze recepties.

We moeten behoedzaam zijn en blijven, omdat we een nieuwe corona-uitbraak willen voorkomen. Dan zijn we genoodzaakt helaas de locaties weer te sluiten voor bezoek. Vermijd ook de sociale contacten met andere bezoekers binnen Laverhof. Dat is niet gezellig, maar voor nu (nog) wel noodzakelijk.

We vragen u dringend om de maatregelen na te leven! In het overzicht hieronder treft u ze nog eens aan. Wij doen hierbij een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid. Zo zorgen we er samen voor dat onze bewoners gezond blijven en afdelingen niet gesloten hoeven te worden. Hartelijk dank!

Laverblad speciale 'Hart onder de riem' uitgave

Lees hier de speciale HART ONDER DE RIEM uitgave

Cliëntservicebureau

Bij het cliëntservicebureau kunt u terecht met al uw vragen!

Medewerkers cliëntservicebureau:
Esther Verhoeven, Riny Verstraten, Ellen Ruis