Laverhof zet nieuwe stap in de ontwikkeling zorgzame gemeenschap bij Annahof Plus met aanschaf zes tiny houses

Gepubliceerd op 07 oktober 2021

Laverhof zet nieuwe stap in de ontwikkeling zorgzame gemeenschap bij Annahof Plus met aanschaf zes tiny houses

Laverhof en Butterfly Effect gaan na een jaar van verkenning samenwerken om een zorgzame gemeenschap voor jong en oud verder te ontwikkelen bij Annahof Plus in Wijbosch. Naast de mooie dorpsgroentetuin achter St. Barbara worden de eerste zes kleine woongelegenheden geplaatst. Huurders die met hun talenten en interesses ondersteuning willen verlenen op het gebied van welzijn aan de bewoners van Annahof en St. Barbara zijn hier van harte welkom.

Het project sluit aan bij de ontwikkeling van Annahof Plus, dat in het teken staat van de leefgemeenschap, waarbij mensen voor elkaar klaar staan. Berthe de Jong, raad van bestuur a.i. van Laverhof en Stijn van Kreij, directeur van Butterfly Effect tekenden hiervoor op 7 oktober jl. de samenwerkingsovereenkomst in het gezelschap van het managementteam van Laverhof en Peter Verbraak die als ambassadeur van Butterfly Effect, Laverhof en Butterfly Effect bij elkaar heeft gebracht.

Wij staan als Laverhof echt voor die leefgemeenschap
Berthe de Jong: “Wij staan als Laverhof echt voor die leefgemeenschap, waarbij jong en oud  voor elkaar klaar staan. Met het verhuren van de woningen maken we een natuurlijke verbinding tussen mensen mét en zonder zorgvraag, waarbij waardevolle ontmoetingen ontstaan. Ik ben verheugd dat we hiermee een nieuwe stap maken richting het realiseren van een droom.”

Laverhof heeft veel waardering voor haar vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten. Gelukkig zijn er velen weer actief na de coronapandemie. De huurders vormen een mooie aanvulling op de inzet van de vrijwilligers die al actief zijn bij Laverhof. Zij kunnen ondersteunen bij dagactiviteiten, maar ook op woongroepen bij het dagprogramma, afhankelijk van hun talenten en interesses. Zo dragen zij bij aan de levendigheid van de locatie en zorgen ze voor een gezellige en zorgzame gemeenschap.

Blij met de samenwerking
Stijn van Kreij heeft veel ervaring met het verbinden van mensen mét en zonder zorgvraag en het plaatsen van kleine woningen op zorglocaties.
Stijn: "Butterfly Effect is ontstaan uit een project bij Cello, waar vanaf juni 2018 drie vrijwilligers wonen op een locatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Ook zijn er nu woningen voor vrijwilligers in ontwikkeling op Landpark Assisië in Biezenmortel en het Rijtven in Deurne. Daarnaast lopen verkenningen met andere zorgorganisaties. Laverhof is de eerste organisatie in de ouderenzorg waar we woningen gaan plaatsen. We zijn erg blij met deze samenwerking.

Dankzij de recente investering en coaching van het Bossche Investeringsfonds (BIF) kunnen we met Butterfly Effect Nl sneller groeien en overal in Nederland zorgzame gemeenschappen ontwikkelen. De samenwerking met Laverhof laat zien dat de inzet van vrijwilligers in bruisende gemeenschappen van grote waarde is voor de ouderenzorg van de toekomst.”

De gemeente Meierijstad is enthousiast over de ontwikkelingen bij Annahof Plus en volgt dit met warme belangstelling.

Foto
Vlnr:
Monique Janus, directeur zorg
Stijn van Kreij, directeur Butterfly Effect
Peter Verbraak, ambassadeur Butterfly Effect
Fred van der Heijden, directeur zorg
Berthe de Jong, raad van bestuur a.i.
Henri van Boxmeer, projectleider bij Laverhof
Marisa Netten, manager HRM
Gijs Matthijsse, manager controle, financiën en informatie (CFI)

PREZO-keurmerk